PVC dakgoten

PVC dakgoten bieden dé ideale bescherming tegen waterschade aan bijvoorbeeld uw tuinhuis of blokhut. Hiermee kunt u direct het regenwater afvoeren of opvangen in bijvoorbeeld in een regenton. Onze PVC dakgoten zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet, wit, zwart, bruin en lichtgrijs! Kies hieronder uw type dak en stel een kunststof dakgoot set samen!

 • Gratis verzending
 • Gratis retourneren
 • 10 jaar garantie
 • Compleet in één doos
 • Makkelijk zelf te installeren
PVC dakgoten

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kies hieronder uw type dak

en stel uw dakgoot samen

 1. PVC dakgoot voor lessenaarsdak
  Lessenaarsdak
  Vanaf € 118,99
 2. PVC dakgoten voor zadeldak
  Zadeldak
  Vanaf € 161,99
 3. PVC dakgoten voor vierhoekig dak
  Vierhoekig dak
  Vanaf € 245,99
 4. PVC dakgoten voor vijfhoekig dak
  Vijfhoekig dak
  Vanaf € 267,99
 5. PVC dakgoten voor zeshoekig dak
  Zeshoekig dak
  Vanaf € 396,99
 6. PVC dakgoten voor achthoekig dak
  Achthoekig dak
  Vanaf € 334,99

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kunststof dakgoten van PVC

Een groot voordeel van PVC dakgoten is dat deze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Kunststof mastgoten (halfronde dakgoten) zijn er in de kleuren antraciet, wit, zwart, bruin en lichtgrijs. Deze zijn in twee goottypes verkrijgbaar:
GD16

GD16

Het kunststof (PVC) dakgoottype GD16 is een kleine halfronde dakgoot, geschikt voor een dakoppervlak tot 20 m2 (per af te voeren dakzijde). Verkrijgbaar in de kleuren antraciet, wit, bruin en licht grijs. Dit is een zogenaamd klemsysteem, met rubbers in bijvoorbeeld de gootverbinder en gootuitlopen, waardoor installatie erg eenvoudig is. Op deze plaatsen kan de dakgoot ook goed expanderen.


(minigoot) en
Extra100

Extra100

Het kunststof (PVC) dakgoottype Extra100 is een halfronde dakgoot, geschikt voor een dakoppervlak tot 55 m2 (per af te voeren dakzijde). Verkrijgbaar in de kleuren antraciet, wit, zwart en bruin. Dit is een zogenaamd klemsysteem, met rubbers in bijvoorbeeld de gootverbinder en gootuitlopen, waardoor installatie erg eenvoudig is. Op deze plaatsen kan de dakgoot ook goed expanderen.


. Daarnaast is er een bakgoot verkrijgbaar in het bruin, de
BG70

BG70

Het kunststof (PVC) dakgoottype BG70 is een kleine bakgoot, geschikt voor een dakoppervlak tot 20 m2 (per af te voeren dakzijde). Uitsluitend verkrijgbaar in de kleur bruin. Dit is een zogenaamd lijmsysteem. Onderdelen zoals gootverbinders en gootuitlopen dienen verlijmd te worden. Hierdoor is het minder makkelijk om later wijzigingen aan te brengen in de installatie. Ook is er geen ruimte voor expansie, waardoor dit goottype vooral geschikt is voor kleinere installaties.


.

Dakgoot klemsysteem

De mastgoot types GD16 en Extra100 zijn zogenaamde klem systemen. Dat wil zeggen dat verschillende hulpstukken in dit systeem voorzien zijn van rubber afdichtingen. Hierdoor ontstaat een waterdichte verbinding tussen bijvoorbeeld twee dakgootdelen (gootverbinder). Maar ook de gootuitloop, en verschillende hoekstukken (90°, 135° en 120°) zijn voorzien van dit rubbersysteem. Dat maakt de montage heel erg eenvoudig. Hierdoor kunt u tijdens de installatie eenvoudig dingen aanpassen. Of als u naderhand nog iets wilt aanpassen, bijvoorbeeld een extra gootuitloop plaatsen, is dat altijd mogelijk. Ook is er op deze manier ruimte voor de dakgoten om te expanderen. Een PVC dakgoot krimpt namelijk bij kou en zet uit bij warme temperaturen. De afvoerbuis met bochten, kunnen verlijmd worden (uiteraard meegeleverd in complete dakgoot sets).

Dakgoot lijmsysteem

Bij een lijmsysteem, worden alle hulpstukken met elkaar verbonden door PVC lijm. Hierdoor ontstaat een sterke waterdichte verbinding. In dit dakgoot systeem krijgt u zeer subtiele hulpstukken, die nauwelijks opvallen in de installatie. Nadeel is wel dat dit bakgoot systeem minder geschikt is voor langere installaties, omdat de regengoot hierin niet kan expanderen. Maar omdat dit systeem vaak wordt toegepast voor kleinere gebouwen zoals tuinhuisjes, blokhutten, overkappingen of carports, blijft het vaak bij relatief korte lengtes.

Voor- en nadelen van PVC dakgoten

 • + Voordelig in prijs
 • + Zeer eenvoudig zelf te installeren
 • + Prima bestand tegen krassen/deuken
 • + Lange levensduur
 • + 10 jaar garantie
 • + In de kleuren zwart, wit, antraciet, bruin en lichtgrijs

Dakgoot producent Sekisui Eslon

Wij produceren al sinds 1974 PVC dakgoten in Roermond. Onze jarenlange ervaring in dakgootsystemen heeft geresulteerd in een zeer complete dakgoot set. Alle onderdelen zijn hierin op elkaar afgestemd. Ook onderdelen die bijvoorbeeld in een doe-het-zelf zaak, niet verkrijgbaar zijn. Dit zit er in zo'n complete regengoot set:


 • PVC Dakgoten
 • Dakgoot verbinders
 • Dakgootbeugels
 • Gootwighoekjes
  Gootwighoekjes
  Door de gootwighoekjes onder de dakgoot beugels te monteren, kunt u de hellingsgraad van een schuine bevestigingsplank corrigeren. Hiermee wordt voorkomen dat de dakgoot schuin komt te hangen!
 • Eindstukken links en rechts of hoekstukken (90°, 135° of 120°)
 • Gootuitlopen
 • Afvoerbuizen
 • Bochten, buisbeugels en buisverbinders
 • Flexibele waterstroken
  Flexibele waterstroken
  De waterstroken zorgen ervoor dat er geen regenwater tussen het dak en de dakgoot in kan lopen. Ze kunnen eenvoudig onder de dakbedekking worden bevestigd.
 • Schroeven en PVC lijm
 • Nederlandstalige montagehandleiding

Topkwaliteit voor een scherpe prijs. U koopt immers direct bij de producent. Daarom geven wij ook maar liefst 10 jaar garantie op onze PVC dakgoten.