Afvoergoten

Met afvoergoten/ lijngoten zorgt u voor een goede afwatering van uw terras of oprit. Wij leveren de goten als complete set, dus compleet met eindstukken en zij- en bodem-uitloop. Verkrijgbaar als roostergoot en sleufgoot. Beide goottypes zijn eenvoudig zelf te installeren, met onze meegeleverde Nederlandstalige montagehandleiding.

 • Gratis verzending
 • Gratis retourneren
 • 2 jaar garantie
 • Compleet met eindstukken en uitlopen
 • Makkelijk zelf te installeren

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Design afvoergoot/ lijngoot set
 2. Afvoergoot/ lijngoot set
 3. Sleufgoot/ lijngoot set
  Sleufgoot/ lijngoot set
  Vanaf € 67,99
 4. Infiltratiekrat set
  Infiltratiekrat set
  Vanaf € 119,99
 5. Design afvoergoot hoekstuk 90° set
 6. Afvoerput buiten | aluminium rooster

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Afvoergoten/ lijngoten

Afvoergoten kennen verschillende uitvoeringen met elk hun eigen benaming. Vaak wordt er gesproken over een afvoergoot, lijngoot, draingoot, sleufgoot, roostergoot, terrasgoot of over tuingoten. En zo zijn er nog veel meer varianten te bedenken, want ze kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet. Meestal voor een goede afwatering van het terras of oprit, maar ook voor tuinpaden of voor een schuifpui. En ze voorkomen dat uw terras blank komt te staan!

Er zijn twee verschillende types. Met een rooster en met een smalle sleuf. We bespreken ze hieronder in het kort.


Afvoergoten

De afvoergoten hebben een rooster aan de bovenkant. Vaak is dit rooster breder dan 10 cm. Onze roostergoten zijn verkrijgbaar met een gegalvaniseerd of hoogwaardig versterkt kunststof rooster in de kleur zwart of grijs. De afvoergoten met kunststof rooster hebben de
klasse A15
. Hierdoor zijn ze geschikt voor voetgangers. Daarnaast zijn ze geschikt als overloop van (chloorhoudende) zwembaden. De gegalvaniseerde roosters hebben een klasse B125, en daarom geschikt voor personenauto's. Ideaal voor uw oprit of voor de garagepoort. De belastingsklasse is berekend volgens EN-1433. De roosters zijn antislip en high-heel proof. Een groot voordeel van de afvoergoten met een rooster is, dat deze vanaf de bovenkant eenvoudig schoon te maken zijn. Het rooster kan eenvoudig worden los geklikt, zodat u bijvoorbeeld bladeren eenvoudig kunt verwijderen. Zo voorkomt u verstoppingen. Wij adviseren u de draingoten altijd aan te sluiten op een rioolsifon of stankafsluiter. Deze kunt u vanaf de bovenkant schoonmaken en hierin blijft water staan. En het zorgt ervoor dat er geen rioolluchtjes uit uw roostergoten omhoog komen.

Lijngoten

De lijngoten zorgen voor een goede, maar zeer subtiele afwatering van bijvoorbeeld uw terras. Er is slechts een smalle sleuf van 2 à 3 cm zichtbaar. Via deze sleuf wordt het regenwater opgenomen en afgevoerd via de bredere goot, die zich volledig onder de bestrating bevindt. Deze lijngoot valt dus haast niet op in uw bestrating. En door de smalle sleuf kunnen bijvoorbeeld bladeren nauwelijks uw lijngoot verstoppen. Een nadeel is echter wel dat alser een verstopping is, deze lastiger is te verhelpen dan bij een afvoergoot met rooster. Hiervoor zal namelijk een deel van de bestrating opengehaald moeten worden, zodat er toegang is tot het deel boven de uitloop. Bovendien is het slim, om tijdens de installatie van de sleufgoten, goed te onthouden waar u de uitloop plaatst.

De lijngoten zijn verkrijgbaar in twee formaten. Ze hebben beide een belastingsklasse B125 volgens EN-1433 en dus zijn ze geschikt voor personenauto's.


Alle onderdelen in een complete set

Een complete set bevat alle onderdelen die u nodig heeft. Uiteraard de afvoergoten of lijngoten zelf, maar ook de eindstukken, een zij-uitloop, bodem-uitloop en een duidelijke Nederlandstalige montagehandleiding. U krijgt twee jaar garantie op al onze afvoergoten/ lijngoten. U kunt de tuingoten 'oneindig' aan elkaar koppelen in één rechte lijn, maar ook haaks. Hou wel rekening met voldoende uitlopen op strategische plekken. Zo kan het regenwater bij zeer heftige buien zo snel mogelijk de uitlopen bereiken. Door middel van een infiltratieput kunt u een extra afvoerpunt realiseren. Deze is makkelijk aan te sluiten op de bodem-uitloop van een afvoergoot. Eventueel in combinatie met afvoerputje.